0

 Birçok kurum kurban kesen kişilerden topladıkları derileri satarak gelir sağlamaktadır. Bunlardan en çok bilineni ise Türk Hava Yollarıdır. Son yapılan bilgilendirmeye göre bu sene ki kurban derilerinin fiyatları sığır derilerinde kilosu 3,52 TL, koyun derisinde kilosu 3,50 TL ve keçi derisinde kilosu 4 TL olarak belirlenmiştir. Her sene aynı kurum tarafından toplanmakta olan deriler farklı amaçlar için satılmakta ve elde edilen gelir farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Bilindiği gibi bu konu bundan birkaç sene öncesine kadar çok ciddi bir sorun olabiliyordu. 

Deri toplama yetkileri olmadığı halde bu işi yapan ve topladıkları derileri satarak haksız kazanç sağlayan birçok kişi veya firma sebebi ile ciddi bir kaos ortamı oluşuyordu. Ancak artık son derece sıkı bir şekilde denetlenen bu durum sadece Türk Hava Yolları ve diğer yetkili kurumların yapabildikleri bir iş haline gelmiştir. Kurban derisi fiyatları her sene yeniden gözden geçirilmekte ve yeni fiyatlara göre deri toplama işlemleri yapılmaktadır. Bu konu hakkında gerekli bilgilendirmeler kurban bayramına çok az bir süre kala yapılmakta ve bu sayede insanlar derilerini kime vereceklerini veya bu derileri almak için ne kadar ödeme yapmaları gerektiğini öğrenebilmektedirler.

Kurban Derileri Konusunda Kimlere Güvenilmelidir?

Bu deriler birçok alanda kullanılmaktadır ve bu sebeple oldukça değerlidirler. Özellikle deri toplayan kurumlara çok ciddi bir gelir kaynağı olabilen kurban derilerini kimlere vermeleri gerektiği hakkında fikirleri olmayan kişiler mutlaka bu konuda dikkatli olmalı ve kendilerine gelen her kişi veya kuruma güvenme melidirler. Kısa bir süre önce 2018 kurban deri fiyatları hakkında yapılan açıklamalar insanların hem derilerini doğru firmalara vermeleri hem de satın almak istediklerinde bütçelerini planlamaları için yeterli olmaktadır. Birçok kişi yapılan uyarılara rağmen kapılarına gelen ve kurban derilerini almak istediklerini söyleyen firmaların ellerinde resmi belgeler olup olmadığını kontrol etmedikleri için ellerindeki derilerini art niyetli kişilere verebilmektedirler.

Bu sebeple insanlar kurban derilerinin bağışı konusunda çok dikkatli olmalıdırlar. Firmaların topladıkları bu derileri belli amaçlar için satın alacak olan kişiler mutlaka açıklanan bu kilo fiyatlarını yakından takip etmelidirler. Her sene değişen ve dönemin şartlarına göre yeniden belirlenmekte olan bu fiyatlar özellikle o dönemin mali şartları göz önüne alınarak belirlenmektedir. Bu dönem içinde yüz binlerce deri toplayabilen bu kurumlar mutlaka yetkili kurumlar tarafından yetki belgesi almış olan firmalar arasından seçilmelidir. Bu firmaların nasıl seçileceği konusunda bilgileri olmayan kişiler gerek Diyanet Bakanlığı resmi internet sayfasından gerekse diğer resmi kurumların internet sitelerinden gerekli bilgileri bulabilmektedirler.

Kurban Deri Fiyatları Neye Göre Belirlenmektedir?

Özellikle derilerini almak için kendilerine gelenfirmaların veya kişilerin ellerinde resmi yetki belgesi olup olmadığını kontroletmesi gereken deri sahipleri haksız kazanç sağlamak için kaçak olarak deritoplayan kişilerden uzak durmalıdırlar. Her kurban bayramında insanlar sürekliolarak kurban derisi ne kadar veyaderileri kimler toplayabilir gibi sorular hakkında araştırmalar yapmalıdırlar.Bu sayede yaşanacak olumsuzluklardan korunabilmek mümkün olmaktadır. Her seneolduğu gibi bu sene de erkenden açıklanan fiyatlar insanların kararlarını erkenverip bütçelerini düzenlemelerine yardımcı olmuştur. Bu konu hakkında bilgialmak isteyen kişiler özellikle  kurban deri fiyatları 2018 yılı veya deri toplama yetkileri olan kurumlar şeklindeyapacakları araştırmalar ile kısa zaman içinde istedikleri bilgileribulabilmektedirler.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir