0

Sakarya’da gittiği özel hastanede 5. faz meme kanseri olduğu söylenerek, 3 ameliyat geçiren ve memesi alınan Çiğdem Kışlalı (46), eline geçen patoloji sonucunda kansere rastlanmadığını öğrenince savcılığa artan bir şekilde doktor ve hastane yönetiminden davacı oldu. Hamzaoğlu çifti, hastaneye 50 bin lira ödediklerini belirterek, ameliyatların para için yapıldığı iddiasında bulundu.

s-67168c0040505df6eb47872afee7b5289074d0 DHA’nın aktardığına kadar, Sakarya’nın Serdivan İlçesi İstiklal Mahallesi’nde yaşamış Çiğdem Kışlalı Hamzaoğlu, eşi Ulvi Hamzaoğlu (57) ile birlikte 2017 yılı Ekim ayında memesindeki şişlik nedeniyle İzmit’te özel bir hastaneye gitti. Hastanenin genel cerrahi bölümünde bir dizi test ve tetkikten geçen 2 çocuk annesi kadına, sözde doktor, “5’inci faz meme kanserisin. Kanser fena boyutta, 1 gün içinde bile yayılabilir acele ameliyat lüzumlu” dedi. Bunun üzerine ayrı tarihlerde 3 operasyon geçiren Çiğdem Kışlalı Hamzaoğlu, toplam 27 saat ameliyatta kaldı.

Ameliyattan sonradan kemoterapi uygulanmayınca şüphelendi

s-40d699ac74e783b5a6c0ec063ae2804f40df79 Memesi alınan bayan, ameliyatı sonrası kendisine kemoterapi ve hap tedavisi verilmeyince durumdan şüphelenip ameliyattan aylar daha sonra patoloji sonucuna ulaştı. Aynı özel hastanenin patoloji kliniğinden çıkan sonucu inceleyen bayan, ameliyatta göğsünden alınan parçalar üzerinde yapılan incelemede kanser hücresine rastlanmadığının tespit ediliğini öğrenince hayatını şokunu yaşadı. Hastaneye 50 bin liranın üzerinde aidat ödeyen Hamzaoğlu, ellerindeki rapor ve belgelerle savcılığa gitgide artarak doktordan ve hastane yöneticilerinden davacı oldu.

“Ne huzurum kaldı ne çocuklarıma bir ilgim”

s-b961a4fc7b4b6f08edc8ac1c84b66203c44e7c Doktorlar göre son evrede olduğunu bu yüzden de fazla acil ameliyat olması gerektiği söylendiğini gösteren Hamzaoğlu, “Birincil ameliyatım 10 saat sürdü, ardından ‘enfeksiyon kaptı’ dendi meme ucu alındı, o ameliyattan sonra da bu defa meme dokusu kazınıp alındığı için, yani bayağı bir meme gücenme olayı olmadı bende, 2’nci ameliyatta kol altı lenf başları alındı, ben ameliyattan sonra alındığını duyuyorum. Çünkü çıkıp bize öğretmen diyor ama lenflerde de bir şey değil. Pazarlıkla, anlaşmaya bu ameliyatın maliyeti 19 bin lira dendi lakin bize çıkan fatura 50 bin küsur. Kanser olmadığımı hissettiğimde çok yıkıntıilginç ne sevinebildim ne üzülebildim. Bu anlatılmaz bir duygu kimsenin yaşamasını istemiyorum, iğrenç bir duygu, fazla kötü bir duygu. Ne huzurum kaldı ne çocuklarıma bir ilgim kaldı” dedi.

“Olmayan hastalığı gösterip ameliyat yapıyorlar”

s-687f7bbb9f57492519ab005afe54096501d185 Özel hastanelerin bu ameliyatları para için yaptığını öne süren, vatandaşların devlet hastanelerinden sonuç almadan ameliyatları kabul etmemeleri gerektiğini söyleyen Çiğdem Kışlalı Hamzaoğlu’nun eşi Ulvi Hamzaoğlu , “Eşimin kanser olduğunu, son evrede olduğunu söylediklerinde hastanede şoka girdik. Akabinde çabuk vaziyette ameliyata alınması gerektiği söylendi, ameliyata girdi çıktı mükemmel olduğu söylendi. Olmayan hastalığı gösterip ameliyat yapıyorlar. Kaybettiğim paraya mı, eşimin sağlığını kaybetmesine mi yanayım, yaşadığımız bir seneye mi yanayım?” diye konuştu.

Keza bakınız:

Soğuk Algınlığı Çıktı! ‘Yanlış Teşhis’ Yüzünden Kanser Tedavisi Fark Etti ve 4 Kür Kemoterapi Aldı


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir