0
8 Paylaşım

İzmir’de çocuklarının din dersine girmesini istemeyen bir ailenin mahkemeye yaptığı başvuru formu kabul edildi. B.Y. isimli ortaokul öğrencisi din dersinden muaf tutuldu.

s-20bf4372460f3057c34b40e195863c129a78e4 BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre, İzmir’in Menderes ilçesinde bir ortaokulda okuyan B.Y. isimli bir öğrencinin velisinin talebi üzerine zorunlu din dersine yargı ‘dur’ dedi. B.Y., din dersinden muaf tutuldu.B.Y.’nin annesi H.Y. oğlunun geçen sene 7’nci sınıfa gittiğini ve onun isteğiyle ilk olarak okula tatbik verdiklerini açıklama etti. Dilekçenin önce Menderes İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü’ne oradan da Menderes Kaymakamlığı’na gittiğini söyleyen H.Y., kaymakamlığın kendilerine “Din dersi bütün dinlere eşdeğer mesafededir” diyerek ret cevabı verdiğini belirtti.

Üstteki mahkeme talebi kabul etti

s-5fe6e58b62c30158cf043ab4441ca9a2176c5c H.Y., bu karar üstüne mahkemeye başvurduklarını söyledi. ilk olarak oradan da ret cevabı aldıklarını açıklayan H.Y., bunun üstüne üstteki mahkemeye itiraz ettiklerini söyledi. Üstteki duruşma, ailenin talebini değerlendirerek B.Y.’nin din dersinden muaf olması gerektiğine hükmetti. H.Y., kararın arkasından okula dün dilekçe verdiklerini ve “Mahkeme sonucu budur. Gereğinin yapılmasını istiyoruz” dediklerini ve kararı da sunduklarını söyledi. Artık kararın okul göre işleme koyulmasını beklediklerini belirtti.

Idare ‘Derse girsin’ dedi

s-8d7afc638497e1477b4ad9c8917e2cca3d75ac H.Y., “Dilekçeyi verdikten daha sonra müdür yardımcısı bize ‘Bitmiş muaf olsun dersten ama dıştan dolaşmasın, ders sırasında sınıfta otursun. Başı anlamsız dolaşmasın’ dedi. Biz ‘Kesinlikle derse girmesini istemiyoruz’ dedik. Müdür Bey’le görüşemedik, dilekçemizi sunduk memur kayda soktu” diye konuştu.

“Kaygılarımız var”

s-f8b140f263e678c3bdd3e49e815b949ae1ce50 Liselere Geçiş Sınavı’nda gelen 10 soru nedeniyle acelecilik olduklarını söyleyen H.Y., “Bilhassa Hıristiyan ailelerin çocukları din dersinden sınavlarda da muaf tutuluyorlar. Ayrı derslerden soru soruluyor onlara. Biz de bu uygulamayı istiyoruz. Ona ilişkin bir kaygımız var. Ortalamasının düşmemesi ya da değişmemesi lüzumlu. Biz bunu takip edeceğiz” dedi. H.Y., din dersini istememe sebeplerini şöyle açıkladı: “Eşim de ben de ateistiz. Oğlumuz da ateist. Epeyce uzun zamandır böyle düşünüyor. Bizi de bu sürece kendisi zorladı. Hatta din dersi öğretmenine kendisinin ateist olduğunu ve bu derse girmek istemediğini söylemiş. Bizim bu konuda yönlendirmemiz olmamasına rağmen böyle düşünüyor.”Gerekli din dersine daha önce de mahkemeler aynı kararlar vermişti. Çoğu aile çocuklarının bu dersten muaf tutulması için başvurmuştu. Mahkemelerden de bu yönde karar çıkmıştı.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
8 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
6
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
7
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
4
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
3
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
6
Beğendum
Bayildum Bayildum
10
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
9
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı