0
15 Paylaşım

2014 yılında Kocaeli’nde meydana gelen olayda, 38 yaşındaki Serdar M. dengesini kaybetmesi sonucunda düşerek başını kaldırıma vurdu. Çarpmanın etkisiyle hafızasını kaybeden Serdar M., 5 yıllık eşini ve ailesini hatırlamaması üzerine hayatına sıfırdan başladı. 

Hayata sıfırdan başladı

s-ee75e22005ab50e057b85b157e6f8825bbae03Bir hap firmasında ilaç mümessili olarak çalışan Serdar M., 2014 yılında Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmek için evden ayrıldı. Aracını park ettikten sonradan indiği sırada dengesini kaybederek yere düştü ve başını kaldırıma çarptı. Bir ağacın dalına tutunarak kalkmaya çalışan Serdar M., tekrar dengesini kaybedip düşmesi üstüne gözlerini hastanede açtı. Çarpmanın etkisiyle hafızasını kaybeden Serdar M., 34 takvim yaşamına dair hiçbir şey hatırlamamakla beraber hayatına sıfırdan başladı.

5 yıllık eşini tanımadı

s-ede7baec9135f98d8050d9db0815687a165c4bDHA’nın haberine kadar, çarpmanın etkisiyle hafızasını kaybeden Serdar M., eşini bile hatırlamadığını belirtti. “Hiç kimseyi tanımıyorum. Hastanedeyim fakat ne oluyor, ne bitiyor bilmiyorum. Nerdeyim? Ben kimim? Hiçbir şey değil o sıra bende. Eşim geldi, bana ‘Ne oldu? Bir şey mi oldu? Nasılsın, iyi misin?’ diye sorunca ona manâsız boş bakmaya başladım. Her Tarafta sorunca ben yanımdakine sordum, ‘Bu bayan kim?’ dedim, ‘Eşin’ dediler. 5 yıllık eşimi tanıyamadım. ‘Nasıl tanımazsın?’ diye eşim beni silkelemeye başladı. Ondan daha sonra doktorlar beyin kanaması da geçiriyor olabilir diye uyardılar. Yaklaşık 2-2,5 ay hastanede yattım” ifadelerini kullanan Serdar M., ilk başlarda büyük zorluk çektiğini eşinden evlilik cüzdanını istediğini ve evlilik cüzdanını gördükten sonra “Bitmiş, bu kadın benim eşim” dediğini belirtti.

“Kendinizi tanımıyorsunuz, nasıl davranacağınızı bilmiyorsunuz”

s-a472b744f5f2aaad64ca7ffef6784e4aba4688Serdar M., 34 yıllık yaşamının iki saniye silindiğini ve başlarda bu durumun epeyce güç olduğunu belirtirken “Kimseyi lakin hiç kimseyi tanımıyordum. Ilk zamanlar büyük sıkıntılar yaşadım. Eşimi, annemi tanıyamadım. Cümbür Cemaat gelip kendini tanıtmaya başladı. Birincil zamanlar pek çok geldiler ki o süre azıcık da kafam karıştı, biraz boğuldum, bunaldım, ne yapacağımı kime nasıl davranacağımı da bilemiyordum. Kendinizi tanımıyorsunuz, kim olduğunuzu, ne yapmanız gerektiğini, nasıl davranacağınızı bilmiyorsunuz çok zordu” diye konuştu.

“O süreci atlatmak fazla uzun ve zorlama oldu”

s-3430c2fee1064225e31bdeacf7c57e8395c2cfEşinin yaşadığı amnezi sonrası ilk başlarda epeyce zorlandığını bildiren Nurşah M., arkadaşlarının eşine birincil zamanlar inanmadıklarını açıklama etti. Eşinin arkadaşlarının ise Serdar M.’ye, “‘Senin sarışın, uzun boylu bir karın var. Birazdan gelince görürsün’ demişler. Ben de ne sarışın ne de çok da boylu boslu bir kadınım. Hastaneye gittiğimde doğal olarak eşim bana bir baktı, bir de arkadaşlarına baktı sonradan ‘Hani benim eşim uzun boylu sarışın biriydi?’ deyince ben şok oldum. O süreci atlatmak çok uzun ve güç oldu. Ben de ‘Arkadaşların seninle şaka yapmışlar. Senin hafızanı kaybettiğine inanmıyorlar’ diye anlatmaya çalıştım” diye konuşan Nurşah M., 4-5 ay her tarafında kendisini, ailesini ve arkadaşlarını eşine bitmiş tanıtmakla uğraştığını belirtti.

“Durumu fırsata çevirdim. Yemek yapardın, bulaşık yıkardın diye anlattım”

s-babf39bc0fba011377e177f72f6523879e413fNurşah M., eşinin hafızasını kaybetmesinden önce yumurta bile kırmadığını ama yaşanan olaydan daha sonra eşinin kabuğuyla yumurta kırmaya çalıştığını gördüğünde şaşkınlığını gizleyemediğini ifade etti. Nurşah M., yaşanan kazayı avantaja çevirdiğini “Kazadan önce bir tavaya bile yumurta kırmışlığı yoktu, bir gün eve geldiğimde yumurtayı kabuğuyla beraber kırmaya çalışmıştı, öyle bir insandı. Kazadan daha sonra ise bir anda kendi kendine evde saç kavurma yapan bir adam oldu. Ağlayacaktım sevinçten. Bu durumu avantaja çevirmeyi de o anda düşündüm. Avantaja da çevirdim, önceden sen yemek yapardın, temizleme yapardın, bulaşık yıkardın diye anlattım ona defalarca. Yapar mıydı? Katiyen yapmazdı fakat hemen yapıyor her şeyi” ifadeleriyle anlattı.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
15 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
4
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
5
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
2
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
1
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
4
Beğendum
Bayildum Bayildum
8
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
7
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı