0
8 Paylaşım

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili oluşturulan çalışma grubundaki Türk yetkililer, Başkonsolosluk konutuna geldi. Türk yetkililerin binaya girişinin ardından konutta analiz başladı. Dün Suudi Arabistan Başkonsolosu’nun Türkiye’den ayrılmasından kısa vakit daha sonra Türk polisi incelemelerde bulunmak üzere konsolosluk rezidansına gelmiş, ancak binada yetkili kimse bulunmadığı gerekçesiyle arama işlemi iptal edilmişti.

s-d13b13c65845c22605def55de753bc7045c209 Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten daha sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan müşterek çalışma grubunda bulunan Türk yetkililer, dün Türkiye’den ayrılan Muhammed el Uteybi’nin kullandığı Başkonsolosluk konutuna geldi.

Analiz başladı

s-57196977d7c1de0b632d0e0060a3d390e39cbcLevent’teki Başkonsolosluk konutuna ikisi olay yeri inceleme almak üzere toplam 4 sivil plakalı araçla 16.40’ta gelen Türk yetkililer, konsolosluk binasını çevreleyen bariyerlerin içine alındı. Olay yeri analiz polisleri yanlarında getirdikleri ekipmanları araçlardan indirerek Başkonsolosluk konutuna girdi.Ortak çalışma grubundaki Türk yetkililerin binaya girişinin gerisinde, konutta tahlil başladı.

Suudi yetkililer de konutta

s-14f6dedf394940142b0692c41fa0ee1efac5ab Türkiye’den dün ayrılan Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi’nin Levent’teki konutuna 4 sivil ve bir resmi araç antre yaptı.Araçlarda, Kaşıkçı’nın kaybolmasına ilişkin oluşturulan egzersiz grubundaki Suudi yetkililerin bulunduğu belirtildi.

Drone ile görüş alındı

s-6244d0da6da80e7e295b959b664c360fd8aa77Konut içinde başlatılan çalışmalarda mavi ışık ile birlikte ‘Luminol’ yöntemi denilen yöntemle DNA izi arandı. ara sıra görevli ekipler, konutun çatısında da arama yaptı. öte taraftan, polis konutun üstünde durum yeri inceleme ekiplerine ait bir drone ile de aramalar gerçekleştirildi. Eğitimli polis köpekleri de aramalara dahil edildi.

Kuyunun boşaltılması için itfaiye aracı getirildi

s-8f860aae686843fd4dd9ff05b77174dc4dc8c9Ekiplerin konutun bahçesinde ve bahçede bulunan havuz ile su kuyusunda da arama yapması beklenirken, konutun arka girişine bir itfaiye aracı geldi.İtfaiye aracının kasasında bir su motoru ve jeneratör bulunurken, ekiplerin konutun bahçesinde yer alan su kuyusunda inceleme oluşturacağı öğrenildi.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
8 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
8
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
9
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
6
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
5
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
8
Beğendum
Bayildum Bayildum
2
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
1
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı