0
5 Paylaşım

Parasetamol ya da ibuprofen verilebilir. Ateşi yüksek olan çocuğunuza kuşkusuz aspirin vermeyin. Çocuklarda viral hastalıklarda aspirin verilmesinin reye sendromu adında tehlikeli bir komplikasyona yol açabileceğini unutmamalısınız.

Yüksek ateş nasıl düşürülür, evde ateşi çökertmek için ne yapmalı, yüksek ateş evde nasıl düşürülür çeşitli nedenlerden nedeniyle çocukların ya da yetişkinlerin yüksek ateşe maruz kalması anında uygulamaları uzmanlarca tavsiye edilen yöntemleri sizlerle paylaştık. Genel Olarak kış ayları geldiği süre üşütme kaynaklı olarak çocuklar yüksek alev ile karşılaşmaktadır; fakat önemli bazı hastalıklar nedeniyle de yüksek alev meydana gelebiliyor.

Evde ateşi yıkmak için ne yapmalı?

Evde ateşi yıkmak için gerçekte yapacaklarınız fazla baskı şeyler değildir. Uzmanların tavsiye ettiği evde ateş düşürme yöntemlerini dürüst bir şekilde uyguladığınız süre kısa sürede ateşin düştüğünü, vücudun alışılagelmiş ısısına döndüğünü göreceksiniz.

Yüksek ateş çağırmak ceset ısısının normalin üstünde olması durumudur.Çocuğunuzun normal karoser ısısını, yaş, genel sıhhat, aktiviteleri, gün içindeki vakit ve giysileri etkilemektedir. Gövde ısısı sabahtan erken saatlerde daha düşük akşam üzeri ve akşam daha yüksek olup çalışma sonrası da hafif çoğalma göstermekte olduğunu unutmamak gerekir. Karoser ısısı genellikle, 38 derece üzerindeyse ateş olarak kabul edilmektedir.Yüksek ateş ateş ölçümünde kullanılan yönteme göre de başkalaşım göstermektedir. Doktorunuza ateşi nereden ölçtüğünüzü mutlaka söylemelisiniz.

Evde çocuğunuzun ateşini devirmek için yapmanız gereken şeyler şu şekilde sıralanabilir. Çocuğunuzun hafif giysiler giymiş olmasına dikkat etmelisiniz.Hem su, sulandırılmış meyve suları gibi sıvılar içmesi için teşvik etmelisiniz.Çocuğunuzun fazla hareket edip yorulmamasını sağlayın

Keza yüksek alev durumunda alev düşürücü verebilirsiniz; Parasetamol ya da ibuprofen verilebilir. Ateşi yüksek olan çocuğunuza şüphesiz aspirin vermeyin. Çocuklarda viral hastalıklarda aspirin verilmesinin reye sendromu adında tehlikeli bir komplikasyona yol açabileceğini unutmamalısınız. Ateş yükselmeye devam ediyorsa vücudunu ılık su ile ıslatılmış bir sünger veya el bezi ile silin. Su ciltten buharlaştıkça ateşin düşmesine takviye edecektir.Bu işlem için elbette soğuk su kullanmayın ya da soğuk duş yaptırmayın.bu çocukta üşüme ve titremeye yol açarak ateşin daha da yükselmesine neden olur.

Evde Ateş Nasıl Düşürülür?


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
5 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
4
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
5
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
2
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
1
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
4
Beğendum
Bayildum Bayildum
8
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
7
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı