0

Bal Kabaklı Çörek Tarifi1 paket milföy hamuru1/3 SB bal kabağı püresi1/2 TK tuz1/4 SB taze fesleğenFırını 200 dereceye ayarlayın. Bal kabağını püre yapmak için çok az su koyduğunuz tencerede kısık ateşte kabakları yumuşayana kadar pişirin. Kabaklar pişince çatal ya da blender yardımıyla kabakları ezin. Tuz ve karabiber serpin. Milföy hamuruna kabak püresini yayın. Fesleğenleri koyun. Olabildiğince sıkı şekilde hamurları sarıp rulo yapın. Rulodan eşit parçalar halinde kesin. 15-20 dakika kızarana kadar hamurları pişirin.2. Kahvaltının yıldızı pişiye bal kabaklı alternatif.

Biberiyeli Bal Kabağı Kızartması1+1/2 SB bal kabağı püresi2 adet yumurta1/2 SB un2 TK kabartma tozu4/4 SB eski kaşar peyniri2 TK biberiyeTuzKarabiberSıvı yağPüre ve yumurtayı karıştırın. Başka bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Kuru ve yaş malzemeleri birlikte güzelce birbirine geçmesini sağlayın. Rendelenmiş eski kaşar, biberiye ve karabiberi ekleyin. Dondurma kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alıp sıvı yağda kızartın.3. Salatanın en doyurucu hali.

Bal Kabaklı Yeşil Mercimek Salatası Tarifi1/2 SB yeşil mercimek3 SB bal kabağı1 YK zeytinyağı1 TK kimyon1 YK toz kırmızı biber1/2 TK acı kırmızı biberTuz3 SB roka1/2 SB beyaz peynir2 YK zeytinyağı1 YK limon suyuMercimekleri haşlayıp süzün. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabakları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin. 20 dakika kabaklar yumuşayıncaya kadar fırında pişirin. Limon ve zeytinyağını karıştırın. Bal kabağı, mercimek ve rokayı bir kaseye alın. Üzerine beyaz peyniri ufalayın. Sosu üzerinden gezdirip servis edin.4. Humusun her hali güzel ama bu seferki çok farklı.

Bal kabağı Humus Tarifi1-2 diş sarımsak2 YK zeytinyağı2 YK su400 gram nohut2/3 SB bal kabağı püresi2 YK tahin1/2 TK biberiyeTuzMutfak robotuna bütün malzemeleri koyun. Pürüzsüz kıvam alana kadar çekin. Eğer kıvamı yoğun olursa biraz su ilavesi yapın. Servis edin.5. Evde yapılan hamburger gibisi yok!

Bal Kabağı Hamburger Tarifi3 YK zeytinyağı1 kg kıyma1/3 SB bal kabağı püresi1/‘ TK sarımsak tozu1/8 TK tarçın1/2 TK kimyon1/8 TK acı kırmızı biber6 YK tereyağı1 adet soğan4 dilim kaşar peyniri9 yaprak taze ada çayı4 adet hamburger ekmeğiTuzKarabiberBir kasede kıyma, püre, sarımsak tozu, tarçın, acı kırmızı biber, tuz ve karabiberi yoğurun. 4 adet hamburger köftesi elde edin. Köfteleri tavada pişirin. Ocaktan almaya yakın üzerine kaşar peynirini koyup erimesini bekleyin. Ayrı bir tavada 3 yk tereyağını eritin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ve karabiberle tatlandırıp 15-20 dakika pişirin. Kalan tereyağında ada çayını kızartın. Hamburger ekmeklerinin üzerine köfte, soğan, kızarmış ada çayını koyup servis edin.6. Bal kabaklı hamburger olur da pizza olmaz mı?

Bal Kabaklı Pizza TarifiPizza hamuru1+1/5 SB bal kabağı püresi1 adet soğan2 diş sarımsak1 dal taze soğan1/2 YK kekik1/2 SB parmesan2 SB rendelenmiş kaşar1 SB rokaZeytin yağıFırını 170 dereceye ayarlayın. Zeytinyağında soğanların yarısını yumuşayana kadar soteleyin. Hafif pembeleşince 1 tk şeker serpin. Ayrı bir kapta püre, sarımsak, taze soğan, kekik ve kalan soğanı ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Hamurun üzerine püreli karışımı yayın. Üzerine roka ve peynirleri serpin. Kızarana kadar pizzayı pişirin.7. Dizi keyfinize eşlik etmeye geldik.

Baharatlı Bal Kabağı Cipsi Tarifi1 adet orta boy bal kabağı1/4 TK kırmızı biber1 TK soğan tozu1 YK zeytinyağıTuzKarabiberFırını 200 dereceye ayarlayın. Kabakları soyup parmak şeklinde doğrayın. Bir kasenin içinde zeytinyağı ve baharatlarla birlikte karıştırın. 35 dakika pişirin.8. Bu seferki köfteler her zamankinden biraz farklı.

Bal Kabaklı Köfte Tarifi3 SB hindi (tavuk da kullanabilirsiniz) kıyma1 TK sarımsak tozu2 TK kekik2 TK ada çayı3/4 SB galeta unu2 YK zeytinyağı1 adet yumurta2 diş sarımsak1/2 adet soğan1+1/2 SB bal kabağı püresi3+1/2 SB domates1/4 BS sirke2 YK domates püresiTuzKarabiberFesleğenFırını 180 dereceye ayarlayın. Köfteleri yapmak için, kıyma, sarımsak tozu, fesleğen, ada çayı ve galeta ununu karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Top şekli verdiğiniz köfteleri 25 dakika pişirin. Bu sırada sosu hazırlamak için, zeytinyağında soğanları ve sarımsakları soteleyin. Domates ve bal kabağını ekleyin. Yavaşça sirkeyi ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 15-20 dakika sosu pişirin. Köfteleri sosun içine alın. 15 dakika kısık ateşte sosun içinde köfteleri pişirmeye devam edin. Fesleğen serpip servis edin.9. Kinoa severleri görelim.

Bal Kabaklı Kinoa Tarifi3+1/2 SB haşlanmış kinoa1 adet soğan1 diş sarımsak1 YK zeytinyağı1 SB bal kabağı püresi3 SB tavuk suyuTuzKarabiber3/4 SB parmesan peyniri4 avuç ıspanakSoğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Bal kabağı püresi, tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın. Altını kısıp 5 dakika kapaksız olarak pişirmeye devam edin. Peyniri ekleyip eritin. Ocaktan alın. Ispanak ve kinoayı ekleyin. Nazikçe karıştırın. Servis edin.10. Akışkan peynirin yanına bir de kabak lezzeti ekledik.

Bal Kabaklı Tost Tarifi1/2 SB bal kabağı püresi1 YK eski kaşar 1/2 TK kekik1/4 TK sarımsak tozu4 dilim ekmek120 gram kaşar peyniriİki dilim ekmeğin arasına malzemeleri bölüştürün. Tereyağını tavada eritin. Diğer iki ekmekle üstlerini kapatın. Ekmekleri tereyağında kızartın.11. Kim uğraşacak kıymayla, domates sosuyla?

Bal Kabaklı Lazanya Tarifi1 TK zeytinyağı1/2 soğan4 diş sarımsak1+1/2 SB bal kabağı püresi3/4 SB tavuk suyu2 YK rendelenmiş parmesanTuzKarabiber1+1/5 SB ıspanak2 SB krem peynir1/2 SB eski kaşar1 adet yumurta9 yaprak lazanya1/2 SB kaşar peyniriFırını 180 dereceye ayarlayın. Zeytinyağında sarımsak ve soğanı soteleyin. Bal kabağı ve tavuk suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin. 2 yeek kaşığı parmesan peyniri, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Bir kasede ıspanak, krem peynir ve eski kaşarı karıştırın. Kabaklı karışımıdan bir miktar fırın tepsisinin tabanına yayın. Lazanya yapraklarını dizip üzerine peyniri karışımdan yayın. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En üste kaşar peyniri serpip folyoyla üzerini örttüğünüz fırın kabında 40 dakika pişirin.12. Serin sonbahar günlerinde içinizi ısıtmanın en güzel yolu.

Bal Kabağı Çorbası1 adet orta boy bal kabağı2 adet patates1 adet soğan1+1/2 TK köriTuzKarabiber2+1/2 SB sebze suyu1 SB kremaTuzKarabiberBal kabağı, patates ve soğanı tuz, karabiber ve köri ekleyerek soteleyin. Sebze suyunu döküp sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp sebzeleri blenderdan çekin. Kremayı ekleyip karıştırın. Servis edin.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir