0

– Dengesiz insan. O tür insanların davranışları net değil, değişkendir. Bugün çok ilgili davranırken, yarın birden bire yabancı gibi davranır. Kötü insanlar arasında en tehlikelisidir. Ne yapmak istediklerini kestiremezsiniz. Ve bu sizi belirsizliğe iter.

– Egoist insan. Bu tipteki insanlar için öncelik daima kendileridir. Sizi, kişisel mutlululuğu tatmin oldukça yanında ister. Dünya onun etrafında dönüyordur. Genelde ilişkinin yöneteni olmak isterler. Böylece size kendinizi değersiz hissettirmek için bütün hünerlerini gösterirler.

– Kaba insan. İncelikten uzakta yaşarlar ve halden anlamazlar. Nezaketi bilmedikleri için, sizi en hassas zamanınızda itinayla incitirler. Bu tip insanları düzeltmek için konuşmak yersizdir. Çünkü onlar iletişime kapalıdır.

– Düz insan. Hayatta var olma amaçları sadece nefes almaktır. Hayata karşı bakış açıları yoktur. Hissetmeden dokunurlar, susmalarınızı duymazlar. Yanınızda olduğu zamanlarda, varlığını pekte anlayamazsınız. Sıkıcı bir kişiliğe sahiptirler. Yaşamları eğlenceli değildir. Mutsuz olmanız kaçınılmaz.

– Güvensiz insan. Söyledikleriyle yaptıkları çelişir. Yalan söylemekten gocunmazlar. Çokça vaat verirler ama uyguladıkları az görülür. Tutmadıkları sözleri vardır. Amaçları uğruna insan harcamakta ustadırlar. Onlarla yarına bakmak mümkün olsa da, yarını görmek zordur.

– İlgisiz insan. Genelde ilgisiz olmalarının ardında başka başka nedenler yatar. Bunlardan bazıları yerinize koyduğu insandır. İhanete veya ayrılığa meyilli olan bu insanlar, her an sizi yarı yolda bırakabilir.

– Çok ilgili insan. Her davranış biçiminin bir ölçüsü vardır. İyi bir davranışın bile fazla olması zarar verici olabilir. İlginin fazla olduğu insanlarda güvensizlik ve buna bağlı aşırı kıskançlık meydana gelir. Kıskançlığın aşırı olduğu kişiler, karşısındaki insanı kaybetmemek adına ona kötülük yapmaya elverişlidir.

Peki ya doğru insan nedir?

Davranışlarından emin olduğunuz, ilişkiyi iki taraf için de değerli gören, nasıl davranması gerektiğini bilen, yaşamın güzelliklerini hisseden, ilgisini sevgiyle destekleyen insandır.

Çünkü o insan sizi her koşulda mutlu etmenin bir yolunu bulur.

İlişkide hakimiyet kurmaya çalışmak yerine,

Sevginizi o insanla adil biçimde bölüşün.

Gençsinizdir, güzelsinizdir, varlıklısınızdır.

Elbette hayatınız için bir insan bulmanız kolaydır,

Lakin asıl hüner iki insanın birbirini bulmasıdır…

– Atakan Gülgar


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir